Részletes utazási tanácsokért kérjük, látogasson el a Konzuli Szolgálat honlapjára: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/bahrein

Helyi járványügyi szabályok:

Járványügyi intézkedések: Bahreinben 4 vészhelyzeti szintet különböztetnek meg: Zöld, Sárga, Narancssárga és Piros. Az éppen aktuális vészhelyzeti szintről az Egészségügyi Minisztérium honlapján szerezhető információ: https://healthalert.gov.bh/en/. A vészhelyzeti szintekhez kötődő részletes szabályozásokról bővebb információ pedig itt érhető el: https://healthalert.gov.bh/uploads/msfm3msz_4de.pdf

Maszkviselés: Az országban jelenleg a legtöbb helyen – kültéri és nyilvános helyeken - kötelező a maszkviselés. Magánszemélyeket 20 bahreini dinárral (53 dollár) büntetnek a helyszínen, ha nem viselnek maszkot a nyilvános helyiségekben és üzletekben.

Általános: A bahreini repülőtér továbbra is nyitva van, de a járatok száma korlátozott, és előzetes értesítés nélkül is bármikor törölhetők. A hatóságok létrehozták a 444 hívószámot, ahol bejelentést lehet tenni és lehet jelezni a hatóságoknak, ha valaki a koronavírus tüneteit érzi magán. 

A járványügyi előírások szerint a 12 év alatti gyermekek oltottsági igazolással (green shield) rendelkező felnőtt kíséretében, és a 12-17 év közötti fiatalok korlátozás nélkül látogathatják az országban mindazon szolgáltatásokat, lehetőségeket (bel-és kültéri helyeket, eseményeket), amelyek igénybevétele oltottsági igazoláshoz kötött.

A fentiek alapján felhívjuk a Bahreinbe beutazni kívánó állampolgáraink figyelmét arra, hogy utazásuk előtt regisztráljanak konzuli védelemre, és tájékozódjanak a rájuk érvényes bahreini szabályokról, illetve a beutazással kapcsolatos pontos információkról az érintett légitársaságok honlapján is.

További információk:

 

Jelenlegi vészhelyzeti szint: Zöld